Wilmas Vänner på Dansbandsveckan i Malung 💙

Ge en gåva
Skapad av:
Wilmas Vänner
Samlar in till:
Barndiabetesfonden

Wilmas Vänner på Dansbandsveckan i Malung 💙

Det var soligt, det var augusti. Vi gavs inga garantier för att dom skulle kunna rädda henne kvar. IVA. Intensivvården. Om vi bara fick behålla henne skulle vi göra allt för att ingen skulle sitta i vår sits på grund av okunskap. Så här är vår historia, för tacksamheten till livet.

Med den mest komplexa egenvården som sköts utanför sjukhus genom att hålla sig vid liv med hjälp av insulin och socker, 24-timmar om dygnet, slog allvaret kring görandet av diagnosen typ 1 diabetes undan marken vi stod på. Vår dotter Wilma var 4 år när vi plötsligt skulle ta ansvar för att hålla henne vid liv. Det som krävdes av Wilma själv var inte en liten tvåbenting värdigt, hon behövde äta sött för att rädda sig själv - dag som natt. Hon var mätt, hon var trött och vi var rädda. Vi höll fast det sprattlande knytet som skrek för att komma loss när vi behövde ge sprutor med insulin. Utan insulin kan ingen leva. Sömnbristen glödde ur ögonen på oss alla - hur var det möjligt att vi inte kände till sjukdomen som från nu aldrig tog en endaste paus.
Sveriges Vanligaste Kroniska Livshotande Sjukdom bland barn och unga - ingen botas! Tre barn insjuknar varje dag. TRE. Och faktiskt lika många vuxna. Sverige har näst flest fall i hela världen, efter Finland. Fördomarna är så många att vi kallat typ 1 diabetes för den bortglömda sjukdomen.
Alla hjälpmedel till trots, vi utför livsuppehållande vård på vår dotter dygnet runt. Det har nu gått 10 år. 10 långa tuffa år. Hon äter för att hålla sig vid liv när hon får lågt blodsocker. Hon ger sig insulin vid måltider och högt blodsocker för att inte få skador på alla viktiga organ. Och mitt i allt detta ska hon orka förhålla sig och vara precis som alla andra jämnåriga.

Vi grundade Wilmas Vänner för att göra skillnad. För att vi inte stod ut med orättvisorna och okunskapen. Vi arbetar på vår fritid, helt ideellt. Vi gör det för de som insjuknade igår, idag och i morgon, som kanske inte har någon vuxen som orkar föra deras talan. Vi gör det för alla små barn som insjuknar i de delar av världen där förutsättningarna är annorlunda. Vi gör det för att forskningen inte får en bråkdel av vad som står i paritet till sjukdomens allvar. Vi hoppas att vår älskade Wilma och alla Ni andra ska få uppleva dagen då ni släpps fria och botemedlet kommer! Just nu vet ingen varför sjukdomen ens uppstår. Ingen i hela världen. Det fattas stora summor pengar till forskning. Det måste ändras!


Dansbandsvänner, dansare och dansband, gäster, publik och alla ni som inte kan delta på plats -
NU SKRAMLAR VI FÖR BARNDIABETESFONDEN - en skrammeldans vi alla kan utföra, för hoppet!

Varje krona räknas - du gör ovärderlig skillnad!

TACK 💙
Ge en gåva
2 700 kr
27%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Aina Fredriksson Aina Fredriksson gav 600 kr

  💙 Mormor och morfar hoppas botemedlet kommer mot denna jobbiga sjukdom! 💙

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: 💙💙💙
 • Madeleine Nordell Madeleine Nordell gav 300 kr

  Jag och min mamma kämpar också varje dag 💙💙

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack för ert stöd, tillsammans i kampen!! 💙💙
 • Lena Karlsson Lena Karlsson gav 300 kr

  Kramar från familjen Karlsson @diabetessmycket 💖💙💖

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: 💙 Tack fina ni! Kram tillbaka! 💙
 • Ola Kindlund Ola Kindlund gav 300 kr

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack snälla för ditt stöd! 💙
 • Lisa Brinkemo Lisa Brinkemo gav 300 kr

  Kram på er!💙

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack Lisa, för hoppet! Kram 💙
 • Emelie Jersarp Emelie Jersarp gav 500 kr

  Hejja Wilma 🌻

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack så mycket, för hoppet! ❤️
 • Anna Suchomel Anna Suchomel gav 100 kr

  Tack för er insats! Tillsammans är vi starka!

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack Anna, tillsammans! ❤️
 • Birgitta Eriksson Birgitta Eriksson gav 300 kr

  Fasters älskling! ❤️

  Wilmas Vänner Wilmas Vänner: Tack snälla, för hoppet! ❤️