Skapad av:
Karolin Ekstrand
Samlar in till:
Barndiabetesfonden
Snart är det dags för mig att fylla 50 och något av det jag önskar mig mest av allt är att vår dotter en dag ska kunna säga att hon haft typ 1 diabetes istället för att hon har det. Att hon, hennes bästa vän och alla andra med sjukdomen botas och att inga fler barn eller vuxna behöver insjukna. Det är snart två år sedan vår dotter drabbades och sedan dess har livet förändrats för hela familjen, men så klart mest för henne. Tänk om hon skulle kunna gå på en träning, spela en match eller sova en hel natt utan att behöva fundera vad hennes blodsocker ligger på, om hon behöver fylla på med mat eller insulin eller om hennes hjälpmedel fungerar som de ska. Det skulle vara så skönt att slippa oron över framtida följdsjukdomar och att hon begränsas i sina yrkesval.

Det är dags att bota typ 1-diabetes! Jag skulle bli så glad om du ville bidra till min insamling för att vara med i kampen mot typ 1-diabetes.

Typ 1-diabetes är en autoimmun, livshotande och obotlig sjukdom. Totalt lever nästan 60 000 personer i Sverige, både vuxna och barn, med typ 1-diabetes. Det är en autoimmun sjukdom, vilket betyder att kroppens immunförsvar attackerar de egna vävnaderna. Vid typ 1-diabetes angrips de insulinproducerande cellerna i bukspottskörteln så att de inte längre kan producera insulin. Egenvården av typ 1-diabetes brukar beskrivas som den mest komplicerade vård som inte sker på sjukhus, utan i hemmet. Utan insulin överlever man inte.


Ge en gåva
7 700 kr
154%
58 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Arvid Ekstrand Arvid Ekstrand gav 300 kr

 • Gillian Höij Gillian Höij gav 1 200 kr

  On behalf of Karolin's friends and colleagues at Jeppesen

 • Alf Ekstrand Alf Ekstrand gav 1 000 kr

  Grattis Karolin på den stora dagen från Tomasgatan

 • Ingalill Karlsson Ingalill Karlsson gav 200 kr

  Grattis till Karolin, 50 år

 • Jan Ericsson Jan Ericsson gav 2 000 kr

 • Louise Sager Louise Sager gav 1 000 kr

  Vad fantastiskt det skulle vara om sjukdomen kunde botas. Vi hoppas på att forskningen ska hitta pusselbitarna för Elviras och alla andra drabbades skull. Så, heja dig Karolin! Många grattiskramar önskar Lollo m familj

 • Bengt Granflo Bengt Granflo gav 2 000 kr

  Grattis önskar Bengt, Jan-Olof & Anita, Anki & Per, Pia & Tony