Skapad av:
Emilie Wallmarö
Samlar in till:
Barndiabetesfonden
Varje dag insjuknar två barn i Sverige av diabetes typ 1. Två barn vars värld totalt vänds upp och ner för alltid. I januari 2022 insjuknade vår Nikki och hela vår värld stannade upp då vi varje minut, dygnet runt kämpar mot denna fruktansvärda sjukdom. Typ 1 diabetes är den vanligaste livshotande, kroniska obotliga sjukdomen bland barn men ändå är orsaken fortfarande en gåta. Sverige har näst efter Finland världens högsta frekvens av diabetes hos barn och ungdomar och det är inte frågan om OM någon i din närhet blir drabbad utan snarare en fråga om NÄR. Det behövs mer forskning, men det saknas pengar till detta. Då Barndiabetesfonden är en stiftelse finns det inget stöd från vare sig kommun, landsting eller stat. Därför är fonden helt beroende av frivilliga bidrag från privatpersoner och företag.

Nikki och vi, hennes familj, kämpar varje dag, varje minut och varje sekund för att blodsockret ska hamna inom målområdet- allt för att kunna leva sitt liv fullt ut precis som vilket barn och vuxen som helst. Varje val, varje dag påverkar hennes liv framöver - något inte många känner till att det faktiskt gör. Varje måltid kräver en beräkning, varje hormon i kroppen påverkar hennes värden & varje rörelse kräver eftertanke på hur insulinkvoterna ska beräknas. Ingenting stabiliseras - varje dag är en ny dag med nya förutsättningar, utmaningar och värden. Den skillnad vi gör varje dag för hennes blodsockervärden är också det som påverkar hur länge hon kommer att få leva. Nätter igenom larmar hennes sensor för höga och låga värden som vi behöver agera på och var och varannan dag behöver hon stå ut med byten av sensorer och pumpar som räddar hennes liv - Varje dag. En smärta som inte ett enda barn ska behöva stå ut med. Inte ett liv som ett endaste barn ska behöva uthärda precis varje dag.

Hjälp Nikki och alla andra barn med familjer som drabbats och kommer att bli drabbade av denna fruktansvärda sjukdom genom att stödja vår insamling till barndiabetesfonden! Varje krona gör skillnad. Vi vet att vi tillsammans kan göra skillnad - Hjälp vår älskade Nikki och alla andra barn som är och kommer att bli drabbade! Ditt bidrag gör skillnad! Bota Diabetes Typ 1 tillsammans med oss!

Sprid vår insamling till ditt nätverk och låt oss tillsammans skapa framgång för forskningen!
Ge en gåva
700 kr
2%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

  • Roine, Camilla, Victor, Ida Rosenberg Roine, Camilla, Victor, Ida Rosenberg gav 200 kr

    Heja Nikki 🥰

  • Anonym Anonym gav 500 kr

    Här kommer ett litet men viktigt bidrag fuck diabetes